Diversicaf

Construir una societat inclusiva a través de les Comunitats Autofinançades i el foment de la competència intercultural

Saber mésParticipar

Segueix-nos a xarxes socials

Diversicaf

Finançat per la Obra Social La Caixa en el marc de la convocatòria Interculturalitat i Cohesió Social 2020, el projecte DIVERSiCAF (construcció d’una societat inclusiva a través de les Comunitats Autofinançades i el foment de la competència intercultural), pretén impulsar en 8 municipis catalans d’alta concentració de població senegalesa una intervenció centrada en fomentar la interculturalitat i la diversitat a nivell local, d’una banda, i potenciar l’apoderament i la resiliència dins les comunitats a través de l’estalvi comunitari, de l’altra.
La intervenció tindrà una durada de 12 mesos i s’implementarà en col·laboració amb l’Associació de les Comunitats Autofinançades (ACAF).

Qué és una CAF?

Una Comunitat Autofinançada és un grup d’estalvi i crèdit en que els membres estalvien periodicament petites quantites de diners en un fons comú i operen com a propietaris i clients del mateix. Amb el fons creat, es concedeixen petits crèdits als membres que ho necessiten.
Les Comunitats Autofinançades són una adaptació de les tontines que existeixen al Senegal i altres països del continent africà.

Testimoni

Activitats