Projected’educació per al desenvolupament. (EdpD)

Promoure una ciutadania crítica i mobilitzada per fer efectiu el dret a l’educació de qualitat i el dret a viure una vida lliure de
violència.

Herramientas para convertir el fracaso escolar en excito, casos de la comunidad Senegambiana

Consejos de Bombo Ndir, para las madres/padres, los hijos y hijas de la comunidad, en el marco de la campaña de la coordinadora de Asociaciones Senegalesas en Catalunya, para prevenir el abandono escolar prematuro.

Campanya de sensibilizacion per prevenir l'abandonament escolar prematur

Consejos de Bombo Ndir, para las madres/padres, los hijos y hijas de la comunidad, en el marco de la campaña de la coordinadora de Asociaciones Senegalesas en Catalunya, para prevenir el abandono escolar prematuro.

Premi Senexcellencia

Els premis senexcelencia són part integrants de el programa senexcelencia de lluita contra l’abandonament escolar. Amb aquest mitjà la CASC treballa a motivar mares, pares i tutors i implicar cada vegada més en el seguiment i el suport en els estudis dels seus fill / es.
Guissona 2016
Girona Salt 2017
Manresa 2018
Granollers 2019

Segueix-nos a xarxes socials

Programa senexcel·lència

LLUITAR CONTRA L’ABANDÓ ESCOLAR

Que és senexcel·lència?

És el programa de la Coordinadora d’Associacions Senegaleses de Catalunya per lluitar contra l’abandonament escolar. Aquest programa s’articula sobre la prevenció i la sensibilització al voltant d’un objectiu central: Treballar perquè cada filla o fills de la comunitat pugui construir el seu futur professional i adquirir els coneixements que els permetran tenir èxits en la seva vida.

  • Prevenir l’abandonament escolar prematur.
  • Sensibilitzar pare, mares i fills de la importància acabar els estudis.
  • Facilitar l’accés a cursos de i classes de reforços.
  • Organitzar seccions d’informació sobre les orientacions universitàries i / o professional.
  • Informar sobre possibilitats de beca et d’ajuda pels estudis.
  • Fer de mediació entre les autoritats de l’ensenyament a Catalunya i la comunitat.
  • Treballar en conjunt amb actors locals mobilitzats al voltant de la formació i integració dels joves;
  • Desenvolupar aliances locals amb altres organismes interessats en la problemàtica de l’abandonament escolar: associacions, autoritats locals, empreses, serveis socials, sanitaris, de justícia, etc.
  • Aconsellar, orientar i donar suport, als joves en risc d’abandonar el sistema educatiu o que ja hagin abandonat el sistema educatiu sense haverobtingut un diploma o un nivell de qualificació suficient.
  • Acompanyar els joves interessats recuperar un vincle amb l’entorn social, educatiu i familiar.

PREMIS SENEXCEL·LÈNCIA

Bitllets d'Avió

Els nostres partenaris posarà a la disposició dels millors alumnes i als seus pares diversos bitllets Barcelona – Dakar – Barcelona.

Materials Escolars

Varios lotes de material escolar también para acompañar a los alumnos en el siguiente curso y aliviar a los padres de los gastos.

Diversos altres lots

Diversos més lots de materials escolars també per acompanyar els alumnes en el següent curs i alleujar als pares de les despeses.